Вторият предварителен доклад на Гражданската авиация на Иран разкрива, че украинския

...
Вторият предварителен доклад на Гражданската авиация на Иран разкрива, че украинския
Коментари Харесай

Потвърждение: Ирански ракети са свалили украинския пътнически самолет край Техеран

Вторият прелиминарен отчет на Гражданската авиация на Иран разкрива, че украинския пътнически аероплан, свален край Техеран при започване на годината, е бил изумен с две зенитни ракети с дребен обхват на деяние, съобщи БГНЕС.
Докладът показва, че машината Boeing 737-800 на компанията Международни авиолинии на Украйна е била свалена от зенитно-ракетен комплекс Тор-М1, който е стрелял от северна посока. Попаденията били направени, до момента в който самолетът бил на към 2400 метра надморска височина, над жилищен регион.
Машината изгубила височина, блъснала се в атракция от увеселителен парк, паднала на земята, пресякла футболно игрище, изцяло се разрушила и частите се запалили.
Самолетът изхвърчал в 6:12 часа локално време на 8 януари. Загубен е от радарите за първично наблюдаване единствено 3 минути по-късно, а от радарите за вторично наблюдаване в 6:18 часа.
Иранските управляващи, въпреки и с няколко дни забавяне, признаха че са свалили самолета, който по простъпка е бил помислен за американска крилата ракета. В този миг в Техеран бяха в цялостна бойна подготвеност, откакто бяха изстреляли балистични ракети по американски позиции и чакаха ответен удар от Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР